Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Youssef Azghari,Cultuurbepaalde communicatie
  • Youssef Azghari,Cultuurbepaalde communicatie
Youssef Azghari,Cultuurbepaalde communicatie
Cultuurbepaalde communicatie
waarden en belangen van passieve en actieve culturen
€ 29.95

Bij u in huis op: dinsdag

Dit boek geeft antwoord op de vraag hoe je de dialoog met de ander kunt verbeteren. Het start vanuit de hypothese dat westerse en oosterse culturen vanuit hun filosofische of religieuze kernwaarde bijdragen aan een actieve of passieve houding van hun cultuurdragers. Deze houding wordt beïnvloed door het belang dat men hecht aan de inhoud of vorm van de boodschap. Aan deze houding ligt een aantal cultuurverschillen ten grondslag. Om dit te onderzoeken stellen we ons onder meer de volgende drie levensvragen: 1 Waarin geloven wij?, 2 Hoe willen we met elkaar omgaan?, 3 Wat zijn de doelen die we willen bereiken?

Centraal in dit boek staat de wijze waarop oosterse en westerse culturen van invloed zijn op onze kijk op de wereld en ons gedrag in de communicatie met de ander. Om cultuurbepaalde communicatie te verbeteren is een juiste houding onontbeerlijk. De introductie van het brugmodel W & B (waarden & belangen) biedt uitkomst bij het ontwikkelen van die houding. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk wordt inzichtelijk gemaakt hoe dialogen beter kunnen lopen.

Extra informatie:
PM-reeks
Paperback / softback
175 pagina's
Juli 2005
248 gram
210 x 135 x 17 mm
EAN: 9789024417162
Boom nl

Bij u in huis op: dinsdag