Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Wilbert van Vree,Nederland als vergaderland
  • Wilbert van Vree,Nederland als vergaderland
Wilbert van Vree,Nederland als vergaderland
Nederland als vergaderland
Opkomst en verbreiding van een vergaderregime
€ 49.99

Bij u in huis op: dinsdag

Vergaderen is de meest kenmerkende gedraging van de maatschappelijke elite geworden. Veelzeggend is de opkomst van aanspreektitels ontleend aan vergaderfuncties, zoals president, minister-president, president-directeur en president-commissaris. De ?machtigen der aarde? zijn geleidelijk en vaak noodgedwongen van krijgers, hovelingen en vrije ondernemers tot beroepsvergaderaars geworden, die de gedragsmodellen hebben ontwikkeld war steeds meer mensen zich naar zijn gaan richten.

Dit boek is de eerste sociologische studie over vergaderen. Voortbordurend op de civilisatietheorie van Norbert Elias wordt nagegaan hoe vanaf de vroege Middeleeuwen tot heden mensen onderling met woorden hebben gestreden over hun toekomst. De veelal verrassende resultaten van dit onderzoek geven een nieuwe kijk op het vergaderen en de betekenis van deze activiteit in de ontwikkeling van de Nederlandse samenleving. Het is daarmee een prikkelend boek voor beoefenaren en liefhebbers van de sociale wetenschappen. Ook docenten en cursisten van vergadercursussen, vergadertijgers en degenen die gefascineerd zijn door vergaderen, zullen in dit boek veel van hun gading vinden.

Wilbert van Vree promoveerde in 1994 op het boek Nederland als vergaderland. Van Vree is oprichter en directeur van Vergaderkundig Bureau Van Vree.
 

Extra informatie:
Amsterdam Academic Archive
Paperback / softback
339 pagina's
December 2008
609 gram
236 x 156 x 22 mm
EAN: 9789089640376
AUP Wetenschappelijk

Bij u in huis op: dinsdag