Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Susan van Hees, Paul van der Vlist, Niels Mulder,Van weten naar meten
  • Susan van Hees, Paul van der Vlist, Niels Mulder,Van weten naar meten
Susan van Hees, Paul van der Vlist, Niels Mulder,Van weten naar meten
Susan van Hees, Paul van der Vlist, Niels Mulder
Van weten naar meten
ROM in de ggz
€ 31.50

Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 21:00


Een steeds belangrijker onderdeel van het werk in de geestelijke gezondheidszorg is Routine Outcome Monitoring (ROM). Op basis van deze uitkomstmetingen krijgen cliënten een beter zicht op het verloop van hun klachten en kunnen therapeuten tijdig bijsturen. ROM is daarmee een krachtig instrument om de kwaliteit van de zorg te ondersteunen en te verbeteren.

De ggz staat voor de uitdaging ROM praktisch toe te passen. Veel is over de toepassing al bekend, maar er blijft nog meer te leren en te onderzoeken. Dit komt duidelijk naar voren in dit boek, dat vrijwel alle aspecten van ROM behandelt. De hoofdstukken zijn geschreven door auteurs die in de periode vanaf 2009 betrokken zijn bij het project ROM ggz. Elke auteur heeft vanuit de eigen setting ervaring met ROM. Aan bod komen de perspectieven van patiënten, familie, behandelaars, managers, bestuurders, onderzoekers en zorgverzekeraars.

Dit boek biedt de verschillende betrokken partijen de mogelijkheid (meer) zicht te krijgen op elkaars perspectief en kennis te nemen van de ervaringen met ROM. De hoofdstukken-die afzonderlijk te lezen zijn- zijn verdeeld over zes delen, waarin de auteurs de diverse aspecten van ROM op basis van hun ervaringen, tips en valkuilen delen. Naast de vier functies van ROM (behandelen & begeleiden, leren, onderzoeken en verantwoorden) is er aandacht voor de implementatie en de toekomst van ROM.

Extra informatie:

Paperback / softback
Met illustraties
November 2011
519 gram
240 x 160 x 18 mm
EAN: 9789461056733
Boom

Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 21:00