Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  Rob van Es,Ethiek: emoties & argumenten
  Ethiek: emoties & argumenten
  Professionele morele besluiten nemen
  € 24.50
  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen


  Dit boek wijst je de weg tot professionele morele besluiten.

  Hoe neem je als beleidsbepaler een moreel verantwoord besluit? En welke kennis, inzichten en vaardigheden heb je hiervoor nodig? Ethiek: emoties & argumenten levert je daarvoor de benodigde handvatten.

  In dit boek geeft Rob van Es een inleiding tot de vaktermen van de ethiek, met volop aandacht voor organiseren en onderhandelen. Daarna beschrijft hij het 3Fasenmodel, een zorgvuldig proces van morele besluitvorming, met aandacht voor mogelijke valkuilen en blinde vlekken. Via een analyse van de besluitvorming in de film 12 Angry Men laat hij zien hoe het model in de praktijk werkt.

  Ethiek: emoties & argumenten geeft bestuurders, toezichthouders, commissies ethiek en professionals in intervisie inspiratie en richting bij het nemen van morele besluiten. Dit boek brengt de hoofdbegrippen uit de eerdere publicaties, onderzoek en praktijkervaring van de auteur samen. Hiermee ga je beleidssessies over morele kwesties vol vertrouwen in.

  Rob van Es is filosoof en was ruim twintig jaar parttime universitair docent in de organisatiefilosofie aan de Universiteit van Amsterdam. Hij is sinds 1996 zelfstandig consultant en organiseert leertrajecten in morele besluitvorming voor professionals en organisaties. Eerder publiceerde hij over de onderstroom van organiseren, professionele ethiek, morele emoties en integriteit in Negotiating Ethics (1996), Ethiek in adviesprocessen (2000), Communicatie en ethiek (2004), Veranderdiagnose (2008, Managementboek van het Jaar), Professionele ethiek (2011), De stad als organisatie. Lessen uit The Wire (2016) en Emotionele integriteit (2020).
  www.robvanes.com  Extra informatie:

  Paperback / softback
  168 pagina's
  September 2021
  330 gram
  240 x 170 x 11 mm
  EAN: 9789024443772
  Boom

  Levertijd: 1 tot 2 werkdagen