Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Muel Kaptein,Waarom goede mensen soms de verkeerde dingen doen
  • Muel Kaptein,Waarom goede mensen soms de verkeerde dingen doen
Muel Kaptein,Waarom goede mensen soms de verkeerde dingen doen
Waarom goede mensen soms de verkeerde dingen doen
52 bespiegelingen over ethiek op het werk
€ 20.00

Bij u in huis op: vrijdag
Bestel vóór: 21:00


Waarom gaan oprechte en gewetensvolle medewerkers soms toch over de schreef? Waardoor ontsporen integere en intelligente bestuurders? Wat zorgt ervoor dat welwillende organisaties ineens hun klanten, werknemers en aandeelhouders om de tuin leiden?
De sociale psychologie heeft verrassende antwoorden op deze intrigerende, actuele vragen. Aan de hand van wetenschappelijke experimenten en aansprekende praktijkvoorbeelden beschrijft Muel Kaptein waarom goede mensen soms verkeerde dingen doen.
Maar ook hoe mensen boven zichzelf uit kunnen stijgen. Hij laat zien waarom fraudeurs zonnebrillen dragen, een scheve schaats juist goed is, te veel regels tot vlegels leiden en handenwassende collega’s verdacht zijn.
Kaptein waarschuwt voor het continue en sluipende gevaar van DSB, ofwel de doof-, stom- en blindheid voor ethisch onzuivere acties en keuzes. Hiertoe introduceert hij het ‘tjellen’. Deze eigen ver taling van challenge gaat om elkaar uitdagen en om het bevragen van veronderstellingen, standpunten en werkwijzen; open, constructief en prikkelend – zowel op de werkvloer, in de bestuurskamer als buiten de organisatie.

Extra informatie:

Paperback / softback
240 pagina's
Oktober 2011
339 gram
211 x 135 x 22 mm
EAN: 9789047004479
Business Contact

Bij u in huis op: vrijdag
Bestel vóór: 21:00