Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

,Uit zicht
Marjolein Asselt, Frankevan der Molen, Nina Faas
Uit zicht
toekomstverkennen met beleid
€ 41.99

Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 21:00


Wat heeft toekomstverkenning te bieden voor toekomstgericht beleid? Wat geldt anno 2010 als een goede toekomstverkenning?

Politiek en beleid zijn verbonden met de toekomst. Onverwachte toekomstige ontwikkelingen kunnen van invloed zijn op het overheidsbeleid; oplossingen voor de problemen van vandaag kunnen weer tot onvoorziene uitdagingen voor de toekomst leiden. Veel hedendaagse vraagstukken, zoals duurzaamheid en vergrijzing, kenmerken zich bovendien door een toekomstdimensie.
Het nadenken over deze toekomst kan in beleid en politiek op verschillende manieren vorm krijgen. Toekomstverkennen is hiervoor een steeds meer gebezigde activiteit; diverse overheidsorganen en bedrijven werken aan toekomstverkennende studies. Maar wat heeft toekomstverkenning te bieden voor toekomstgericht beleid? Wat geldt anno 2010 als een goede toekomstverkenning? Deze bundel behandelt deze vragen en reikt een vernieuwd begrippenkader aan om goed toekomstverkennen in beleid te bevorderen.

Extra informatie:
WRR Verkenningen 24
Paperback / softback
280 pagina's
September 2010
478 gram
234 x 156 x 17 mm
EAN: 9789089642639
AUP Wetenschappelijk

Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 21:00