Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • Frank Hendriks,Vitale democratie
  • Frank Hendriks,Vitale democratie
Frank Hendriks,Vitale democratie
Vitale democratie
Theorie van democratie in actie
€ 41.99

Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 21:00


In Nederland wordt net als elders veel geklaagd over ?het democratisch tekort? en ?de kloof tussen burger en bestuur?. De aangedragen oplossing is doorgaans ?meer democratie?. De consensus op dit punt lijkt groot. Maar de werkelijkheid is anders. Uit een schijnbaar eenvoudig principe, de samentrekking van demos en kratia, het volk dat regeert, vloeien zeer uiteenlopende denk-en handelingswerelden voort.

In Vitale democratie werpt Frank Hendriks licht op deze zaak. Hij doet dat in een verhelderend en stimulerend relaas dat op verschillende niveaus kan worden gelezen. Enerzijds schetst Hendriks een panoramisch beeld van wat er in de wereld te koop is aan beproefde modellen van democratie. Anderzijds ontvouwt hij een theoretisch perspectief van waaruit de meervoudige werkelijkheid van de democratie op een zinvolle manier kan worden bekeken, vergeleken en op waarde geschat.
 

Extra informatie:
Studies over politieke vernieuwing
Paperback / softback
268 pagina's
November 2006
459 gram
234 x 156 x 16 mm
EAN: 9789053569573
AUP Wetenschappelijk

Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 21:00