Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid,Aan het buitenland gehecht
Aan het buitenland gehecht
over verankering en strategie van Nederlands buitenlandbeleid
€ 30.99

Bij u in huis op: vrijdag
Bestel vóór: 21:00


Weinig andere landen zijn politiek, economisch en sociaal zozeer verweven met de wereld om ons heen. Dit betekent dat de Nederlandse overheid alert moet inspelen op de risico’s én kansen in een snel veranderende wereld. In dit rapport geeft de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (wrr) daartoe enkele handreikingen. Richtinggevend is de vraag hoe Nederland een buitenlandpolitieke strategie kan ontwikkelen die past bij de wijzigende machtsverhoudingen in de wereld en bij het radicaal veranderde karakter van de internationale betrekkingen.
Het antwoord op deze vraag is een heroriëntatie. Dit behelst het maken van heldere keuzes, het slimmer benutten van Europa als dominante arena, en ten slotte een werkwijze die de groeiende rol van niet-statelijke spelers beter benut. Het advies onderstreept niet alleen de noodzaak van een heroriëntatie, maar laat ook zien hoe deze in de praktijk vorm kan krijgen.

Extra informatie:
WRR Rapporten
Paperback / softback
173 pagina's
Met illustraties
Juli 2010
304 gram
234 x 156 x 11 mm
EAN: 9789089643018
AUP Wetenschappelijk

Bij u in huis op: vrijdag
Bestel vóór: 21:00