Welkom bij onze webshop
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Daniel Ofman, R. van der Weck-Capitein,Organisatie-alibi`s
  • Daniel Ofman, R. van der Weck-Capitein,Organisatie-alibi`s
Daniel Ofman, R. van der Weck-Capitein,Organisatie-alibi`s
Daniel Ofman en Rita van der Weck-Capitein
Organisatie-alibi's
De kracht van enneaculturen
€ 26.50

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen

Volgens de dikke Van Dale is een alibi een voorwendsel, een uitvlucht of een noces. Mensen maken geregeld gebruik van alibi's om zichzelf en elkaar van alles en nog wat wijs te maken. Dat doen niet alleen individuen, dat gebeurt ook binnen teams en organisaties. Een organisatiecultuur verkt net als een organisme. Als iemand iets wil veranderen of invoeren (implementeren), dat afwijkt van de bestaande gewoonte zie je vaak uitstotingsmechanismen op gang komen. Deze uitstotingsmechanismen worden hoorbaar in de talrijke alibi's en 'ja-maren' die elke cultuur koestert.

Over het enneagram is allang bekend dat het op een verrassend heldere manier inzicht geeft in de drijfveren van mensen en over hoe we gelijk en hoe we anders zijn. Het enneagram geeft informatie om jezelf en anderen beter te begrijpen; informatie over waarden, gedachten, opinies, overtuigingen, herinneringen, meningen en standpunten.

Organisaties lijken op mensen; elk met eigen gedrag, drijfveren en ingebakken patronen. Ook teams en organisaties botsen, onderscheiden zich, zijn inconsequent, lopen vast, zijn een buitenbeentje. Organistaties, net als mensen, ontwikkelen basisaannames en overtuigingen - zowel bewust als onbewust - die met elkaar een systeem van geschreven en ongeschreven regels vormen.

Extra informatie:

Hardback
130 pagina's
Met illustraties
Februari 2003
440 gram
246 x 169 x 17 mm
EAN: 9789055943111
Scriptum Books

Levertijd: 1 tot 3 werkdagen