Welkom op onze vernieuwde site. | i.v.m. de drukte bij de pakketdiensten kan de bezorging 1 tot 2 werkdagen langer duren.

  • ,Leerboek transactionele analyse
  • ,Leerboek transactionele analyse
,Leerboek transactionele analyse
Leerboek transactionele analyse
€ 61.95

Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 21:00


De Transactionele Analyse (TA) mag zich verheugen in een toenemende belangstelling in Nederland en Vlaanderen. De TA blijkt voor veel professionals in tal van contexten een uiterst bruikbaar en succesvol werkmodel. Voor het eerst verschijnt er een Leerboek Transactionele Analyse waaraan een groot aantal TA-opleiders uit Nederland en Vlaanderen heeft meegewerkt. Dit boek biedt state-of-the-artkennis, -kunde en -vaardigheid van de Transactionele Analyse.

Deel 1 behandelt uitgebreid de basisconcepten van de TA. Ieder hoofdstuk bevat,
naast basisinformatie, de paragrafen `verdieping` en `extra` waarin achtergronden van de verschillende TA-concepten worden uitgediept. Daarnaast verduidelijkt elk hoofdstuk de verbanden tussen de TA en andere stromingen, waardoor duidelijk wordt dat de TA een plaats heeft naast tal van theorieën uit de psychologie en de psychiatrie en uit de organisatie- en onderwijswereld.
Deel 2 behandelt de praktijk: professionals uit de vier werkvelden psychotherapie, coaching & counseling, management & organisatieontwikkeling, en opvoeding & onderwijs beschrijven hoe zij in hun dagelijkse praktijk werken met de TA.
Deel 3 tot slot bevat oefeningen en werkvormen bij de in deel 1 behandelde TA-basisconcepten.

Dit boek is bedoeld voor al diegenen die nader kennis willen maken met de theorie en de praktijk van de TA. Het boek biedt ook veel informatie voor professionals die de TA al gebruiken, zoals psychologen, psychotherapeuten, psychiaters, counselors, coaches, consultants, organisatieadviseurs, managers, leraren, decanen en leerlingbegeleiders.
Door de vele voorbeelden en de gelaagdheid van elk hoofdstuk kunnen zowel beginnende als meer ervaren professionals veel van hun gading vinden in dit leerboek.

Leerboek Transactionele Analyse is een uniek samenwerkingsproject van de opleiders in de TA in Nederland en Vlaanderen. Moniek Thunnissen en Anne de Graaf zijn beiden als docent verbonden aan de TA academie: www.ta-academie.nl.

Extra informatie:

Hardback
420 pagina's
Met illustraties
Februari 2013
939 gram
246 x 176 x 35 mm
EAN: 9789058982261
De Tijdstroom

Bij u in huis op: dinsdag
Bestel vóór: 21:00