Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • P. Linnenbank, I. Speelman-Tjoeng,Culturele Diversiteit en Assesment
  • P. Linnenbank, I. Speelman-Tjoeng,Culturele Diversiteit en Assesment
P. Linnenbank, I. Speelman-Tjoeng,Culturele Diversiteit en Assesment
Paulien Linnenbank, Inge Speelman-Tjoeng
Culturele Diversiteit en Assesment
verschillende mensen, gelijke kansen
€ 20.95

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen

Hoe kun je als professional ervoor zorgen dat cultureel diverse kandidaten optimaal tot hun recht komen. Waar moetje rekening mee houden en wat zijn de mogelijkheden voor het inrichten en uitvoeren van een assessment dat mensen met diverse achtergronden gelijke kansen biedt?

Onder invloed van demografische ontwikkelingen, maatschappelijke veranderingen en internationalisering is de arbeidsmarkt veranderd. Nederland vergrijst en verkleurd. Dit zal meer en meer etlect hebben op de personeels-samenstelling van organisaties. Werkgevers zullen steeds vaker een beroep doen op mensen met een cultureel diverse achtergrond. Het assessment zoals het standaard wordt gebruikt, om de in-, door-en uitstroom van werknemers te beoordelen, lijkt minder geschikt voor de nieuwkomers op de arbeidsmarkt. Maar wat zijn eigenlijk die beperkingen en (belangrijker nog) wat zijn de mogelijkheden om assessments voor cultureel diverse mensen 'fair' te maken? In dit boek wordt deze vraag beantwoord op basis van wetenschappelijke inzichten en jarenlange ervaring van gerenommeerde deskundigen uit de praktijk, aangevuld met best practices.

Een helder geschreven, praktisch boek voor professionals die betrokken zijn bij in-, door-en uitstroom vraagstukken en die optimaal willen omgaan met de veranderingen in de samenleving en op de arbeidsmarkt.
 

Extra informatie:

Paperback / softback
Mei 2009
236 gram
240 x 157 x 8 mm
EAN: 9789023244967
Koninklijke Van Gorcum b.v.

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen