Gratis verzending vanaf € 30
Wij verzenden naar Nederland en België

  • Monique Harmsen, Andrea Lapère,Een gezonde dosis militair DNA
  • Monique Harmsen, Andrea Lapère,Een gezonde dosis militair DNA
Monique Harmsen, Andrea Lapère,Een gezonde dosis militair DNA
Een gezonde dosis militair DNA
Een meesterzet voor je organisatie
€ 22.50
Levertijd: 2 tot 4 werkdagen


Heeft u zich wel eens afgevraagd wat een succesvol militair, na jaren van trouwe dienst, verder nog in zijn of haar werkende leven doet? Vast niet.

Eigenlijk weten we maar weinig over militairen. Vaak doemt het beeld op van iemand die orders schreeuwt of deze klakkeloos opvolgt. Maar daar klopt niets van, zo blijkt uit de verhalen van oud-militairen die in dit boek zijn opgetekend. Hun brede militaire vorming, waarin discipline, teamspirit, doorzettingsvermogen, inventiviteit en leiderschap centraal staan, blijkt ook goed inzetbaar in de burgermaatschappij. Oud-militairen lopen liever niet te koop met hun opgedane kennis en vaardigheden maar dragen in stilte een belangrijk steentje bij aan de Nederlandse samenleving.

De dienstplicht is in 1997 opgeschort maar met enige regelmaat klinkt de roep om deze weer in te voeren om jongeren vorming en sturing te geven. Iemand die dankzij de dienstplicht goed is terechtgekomen, is acteur Pierre Bokma. Hij vertelt in het boek dat het leger hem heeft gered. Ook andere geïnterviewden geven aan de bij Defensie opgedane lessen nog steeds toe te passen in hun dagelijks bestaan. Zo pakt advocaat Geert-Jan Knoops, die diende bij de Koninklijke Mariniers, iedere stafzaak op als een militaire operatie.

In het boek vertellen in totaal veertien oud-militairen van verschillende leeftijden en krijgsmachtonderdelen wat het leger voor hen heeft betekend en hoe zij deze ervaring gebruiken in de burgermaatschappij. In dit licht is de roep om een scheutje militair DNA in het bedrijfsleven zo gek nog niet.

Monique Harmsen is freelance journalist. Zij was eenentwintig jaar werkzaam als verslaggever op de financiële redactie van De Telegraaf. Daarna was zij negen jaar hoofdredacteur van CFO Magazine, waar ze onder meer schreef over strategie en leiderschap.

Andrea Lapère is oprichter en directeur van Stratego, een werving- en selectiebureau dat is gespecialiseerd in het bemiddelen van oud-militairen naar banen in het bedrijfsleven.
Extra informatie:

Paperback / softback
200 pagina's
Met illustraties
September 2020
446 gram
194 x 193 x 19 mm
EAN: 9789492004987
Warden Press

Levertijd: 2 tot 4 werkdagen